Nyhetsarkiv

Medborgarkontoret KomIn

Stäng Kontakt

Kontakt

 • Medborgarkontoret KomIn

 • Telefon: 0302-52 20 00
 • Fax: 0302-52 11 18

Kommunhuset
Bagges Torg
Postadress: 443 80 Lerum

Öppet på KomIn
Måndag - torsdag 8-18
fredag 8 - 16.
Lunchöppet

 1. Röselidsskolan Foto av: Stefan Larsson

  Röselidsskolan invald i internationellt nätverk

  Publiceringsdatum: 2014-10-24 Röselidsskolan i Gråbo är först i Skandinavien att bli invald i Ashokas globala nätverk för innovativa skolor. Ashoka är en internationellt ledande organisation för socialt entreprenörskap och samhällsförändring. Organisationen arbetar bland annat med ungdomar för att öka antalet samhällsförändrare i världen. Många skolor var nominerade. Men efter ett stort…

 2. Nu är det säsong för radonmätning

  Publiceringsdatum: 2014-10-24 Beställning för långtidsmätning av radon i inomhusluft bör göras mellan den 1 oktober och den 31 januari. Det är för att en långtidsmätning ska hinnas med under mätsäsongen som pågår under eldningssäsongen 1 oktober-30 april.

 3. Ny asfalt på Brovägen i Floda

  Publiceringsdatum: 2014-10-24 Natten mot torsdag fräste PEAB nedre delen av Brovägen i Floda, från korsning med Rurik Holms väg ner förbi valvet och en bit på Lerumsvägen på norra sidan järnvägen. Natten till idag var det planerat att lägga asfalt på samma sträcka. Men det genomfördes inte idag på grund av regnrisk. Asfaltering kommer istället att göras natt till fredag i nästa…

 4. Karta över pendelparkering i Floda. Foto av: Lerums kommun

  Ny pendelparkering i Floda

  Publiceringsdatum: 2014-10-23 Nu finns en ny pendelparkering i Floda. 14 platser finns tillgängliga för pendelparkering under tolv timmar på anvisad yta vid Gottfrids väg.

 5. Tänk om alla föräldrar lät bli att köpa ut Foto av: Tänk om

  Säga nej är okej

  Publiceringsdatum: 2014-10-22 Vid ledigheter som höstlov och halloween ökar risken att ungdomar ska dricka alkohol. Därför riktar många kommuner i länet extra strålkastarljus på frågan om tonåringar och alkohol för att skapa engagemang, inte minst hos föräldrar. Om du som förälder säger tydligt nej till att ge din yngre tonåring alkohol, blir det lättare för äldre syskon och kompisar att göra…

 6. Trafikstörningar på Sjöviksvägen

  Publiceringsdatum: 2014-10-22 Under vecka 43 och 44 kommer vi att påbörja arbete med ny dagvattenledning i Sjöviksvägen mellan Alefjällsvägen och Hovgårdsvägen. Detta kommer att medföra vissa störningar i trafiken. Vid frågor eller för ytterligare information, kontakta Anders Lund på VA-distributionsenheten, 0302-52 24 53.

 7. Ta reda på mer om kommunen med öppna data

  Publiceringsdatum: 2014-10-21 Vill du få bättre insyn i den kommunala förvaltningen? Kolla vår sida med öppna data. Det är digital information om Lerums kommun, inom en rad olika områden.

 8. Solfångare lyfts ner från lyftkran för att fästas på bullerplank i Lerums kommun. Foto av: Peter Rosengren

  Unika bullerskyddet har fått sina första solfångare

  Publiceringsdatum: 2014-10-21 På morgonen den 21 oktober lyftes de första solfångarna i bullerskyddet i centrala Lerum på plats. Under de närmaste dagarna kommer fler solfångare att monteras. Rörarbeten och inkoppling i teknikhuset ska göras innan allt ska vara klart före årsskiftet. Du kan läsa mer om projektet Noisun, bullerskydd med solfångare, genom att klicka på den här länken .

 9. Två elbilar på vägen Foto av: Helena Knuuti

  Kan korta resor bli utsläppsfria?

  Publiceringsdatum: 2014-10-20 Lerums kommun och ett nystartat företag i Lerum inleder idag den 20 oktober ett helt unikt pilotprojekt där anställda i kommunen kan beställa resurssnåla och utsläppsfria tjänsteresor - med chaufför. Projektet bygger vidare på en idé som tagits fram av gymnasieelever i Lerum. Projektet pågår i drygt två månader och ska visa om konceptet med elfordon och chaufför via…

 10. Information om stöd för bredbandsutbyggnad

  Publiceringsdatum: 2014-10-20 Den 23 oktober klockan 18.30-21 ordnar Göteborgsregions kommunalförbund, GR, en informationsträff för att informera om nya bidragsregler som gäller för stöd för bredbandsutbyggnad. Informationen riktar sig till bredbandsföreningar. Informationsträffen hålls i Göteborg. Klicka här för att läsa inbjudan .