Utbildning och barnomsorg

Sektor lärande

Stäng Kontakt

Kontakt

I menyn till vänster finns information för dig som vill söka plats i förskola och skola för ditt barn, har frågor kring din gymnasieutbildning eller för dig som är vuxen och vill fortsätta växa med nya kunskaper!

 • En liten kille kikar fram under en blå badrock

  Förskola och barnomsorg

  Trygghet, utveckling och inspiration - det vill vi ge alla barn under deras tid i våra förskolor. Förskoleverksamhet tillhandahålls för barn i åldern 1-5 år. För att få en plats krävs bland annat att barnet är minst ett år.

 • Två elever i kemilabbet i skolan

  Grundskola och grundsärskola

  Alla barn är skolpliktiga från det kalenderår barnet fyller sju år till utgången av vårterminen det kalenderår 16-årsdagen infaller. Man kan välja att låta barnet börja vid sex års ålder - i förskoleklass.

 • Studentavslutning utanför Lerums gymnasium en solig dag med studentmössor och ballonger.

  Gymnasium och gymnasiesärskola

  För dig som bor i Lerum finns många möjligheter att hitta just den gymnasieutbildning du vill ha. Lerums kommun har ett gymnasium, Lerums Gymnasium, som bedriver gymnasieutbildning av hög kvalitet.

 • Fyra glada ungdomar

  Vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna

  Lerums vuxenutbildning erbjuder en mängd kurser och utbildningar inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Vuxenutbildningen är en betydelsefull del av det livslånga lärandet.