Vi utbildar upplevare, upptäckare, uppfinnare och uppträdare.

Stenkulan är en F-9 skola, uppdelad i två skolenheter, med barn i åldrarna 6 -16 år. Vi är även en profilskola med inriktning "Aktiv fritid". Hos oss får du uppleva trygghet och gemenskap i en miljö som stimulerar till lärande. Vårt läge erbjuder en miljö med närhet till allt från skateboardramp till promenader och undervisning i Naturreservatet.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Valborgsloppet

  I morgon fredag 29 april går det traditionella Valborgsloppet av stapeln. Vi önskar alla en härlig dag och hoppas att det blir hyfsat väder. Enligt SMHI ska det i alla fall vara uppehåll och till och med någon solglimt.

 2. Protokoll från Enhetsrådet

  Läs protokollet från senaste Enhetsrådet. Länk till protokollet finns här: 20160210

 3. Stenkulans kvalitetsrapport 2015

  Nu finns den senaste kvalitetsrapporten att läsa.

 4. Skolavslutning

  Höstterminens sista dag är den 18/12 Vi har julavslutning den 18/12 och skoldagen slutar kl. 11.00 Lilla bussen till Ryggebol går kl. 11.10 De barn som behöver stanna till 12.17 när linjebussen till Slätthult går, får vara kvar på fritids/klubben och äta lunch. 

 5. Bokskog i höstfärger

  Höstlov

  Vecka 44 är det höstlov Fritidshemmet och fritidsklubben har öppet tisdag- fredag . Måndag den 26/10 är en stängningsdag och då ägnar sig personalen åt kompetensutveckling. Fritidsgården är öppen som vanligt följande…

 6. Vänner

  Nya Ordningsregler

  Nu är skolans ordningsregler reviderade och klara. Elevrådet har tillsammans med skolans arbetslag tagit fram de nya reglerna. Senare i höst kommer även Enhetsråden att arbeta med dem. Ni hittar dem HÄR.

 7. Förälder och barn

  Välkommen att engagera dig

  På Stenkulans skola finns möjlighet för dig som vårdnadshavara att engagera dig i Enhetsrådet och Arbetsenhetsrådet. Lilla och Stora Safiren har ett Arbetsenhetsråd och Pärlan och Alfabeta har ett Arbetenhetsråd. I Enhetsrådet träffas hela skolan tillsammans. Nytt för i år är att vi slår samman träffarna till samma kväll och vi träffas kl 18.00 - 20.00 i Samlingssalen. Först blir det enhetsråd…

 8. Blomma

  Välkomna tillbaka

  Vi hälsar alla nya och och gamla elever välkomna till Stenkulans skola, läsåret 2015-2016. Terminsstarten är TISDAG 18 AUGUSTI. Lilla och Stora Safiren träffas i sina respektive klassrum och skoldagen varar mellan kl.8.30 - 13.50.  Alfabetas elever går 9.00 - 11.00. Samling i respektive klassrum. Pärlans elever går 8.30 - 11.00.   Samling i respektive klassrum. Klassbeteckning kommer…

 9. Informationsmöte Profilskola

  BIivande årskurs 5:or som är intresserade av skolans hälso- och idrottsprofil träffas på onsdag 27 maj kl. 18.00 i samlingssalen. Här finns det möjlighet att ställa frågor och träffa tränarna i respektive profil. Se mer om de olika profilerna på profilskolans sida.

 10. Kvalitetsrapport

  Nu är Stenkulans kvalitetsrapport från 2014 klar för läsning.  Klicka HÄR för att komma vidare.