Nya Flodamotet ger bättre framkomlighet och trafiksäkerhet
Den nya detaljplanen för Flodamotet är antagen. Det innebär att södra och norra Floda kommer närmare varandra.

Visst finns det titthålslösningar så att vårdgivare kan ta del av viss information, men till exempel remisser och helhetsbilden saknas, säger Josefin Lunnevi.
Flodamotet byggdes i slutet av 1960-talet. Sedan dess har Floda vuxit. Med den nya framtagna detaljplanen för Flodamotet kommer framkomligheten och trafiksäkerheten öka.
Detaljplanen möjliggör även bättre hållplatslägen, pendelparkeringar, kontor och handelslokaler vid Flodamotet. Det kommer lyfta och trygga området och underlätta för invånarna att röra sig mellan södra och norra Floda, säger Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande i Lerum.
%20(2)%20(2)%20Viktor%20Lundblad.jpg)
Viktor Lundblad.
Idag saknas hållplatslägen i direkt anslutning till Flodamotet och busslinjen trafikerar istället lokalgator. Att anlägga busshållplatser och pendelparkering i direkt anslutning till Flodamotet för att främja resor med kollektivtrafik genom förbättrad tillgänglighet, är i linje med det hållbara samhället.
Det bildas tidvis långa köer på morgon och eftermiddag när Flodabor tar sig till pendeltågstationen, arbetsplats, förskolor och skolor. Det uppkommer också otydligheter och trafiksäkerhetsbrister i några av trafikplatsens korsningar. Med den nya detaljplanen skapas förutsättningar för att bygga en betydligt bättre miljö på flera sätt, säger Arne Molander (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.