Ny restaurang på Garveriet – matupplevelser i hjärtat av Floda
Garveriet får nytt liv när den nya restaurangen öppnar sina dörrar i sommar. Bakom satsningen står ett restaurangteam med gedigen erfarenhet och med rötter i Floda. Restaurangen ska bli en självklar mötesplats med rustik charm och generös matglädje för både lokalbor och besökare.

Martina Johansson, Johanna Uddh, Johannes Räfsby, Alexander Räfsby, Tobias Uddh, Viktor Lundhblad och Anna Holm.
Vi vill skapa ett varmt och levande vardagsrum där alla känns välkomna. Du ska kunna vandra in för ett fantastiskt gott glas rödvin, fika med familjen eller äta en riktigt god lunch med dina vänner. Det ska vara enkelt och folkligt. Inspirationen hämtar vi från det egna köket, där smakerna är stora och gemenskapen självklar, säger krögaren Anna Holm.
En nyckelspelare i utvecklingen av Garveriet
Lerums kommun, som äger fastigheten, ser etableringen av restaurangen som en viktig del av områdets utveckling.
Restaurangen blir hjärtat i Garveriet och en central del av vårt arbete med att stärka platsen som ett levande besöksmål, säger Martina Johansson, näringslivsutvecklare, Lerums kommun.
Kommunens långsiktiga vision för Garveriet är att stärka området som en attraktiv destination med en levande mix av verksamheter. Genom att utveckla en tydlig identitet för platsen, med restaurangen som en bärande del, skapas en grund för en destination som lockar både lokalbor och långväga gäster.
Garveriet har länge varit, och ska fortsätta vara, en plats för entreprenörskap och nytänkande. Med denna restaurang skapas en naturlig samlingspunkt, där lokalbor och besökare kan njuta av god mat i en inspirerande miljö, säger Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande.
Garveriet ligger strategiskt vid Gotaleden och har potential att bli en naturlig knutpunkt för vandrare, cyklister och andra besökare som rör sig i regionen. Med tiden ska området växa med fler aktörer som stärker helheten och gör Garveriet till en självklar del av både Lerums kommuns utbud och det större turistområdet i Västsverige.
Mat, event och en levande destination
Utöver lunch och caféverksamhet kommer restaurangen att arrangera kvällsevent samt större bokningar som bröllop och företagsevent.
För oss är det här en livsstil och ett långsiktigt engagemang, vi bor här och älskar den här platsen och dess möjligheter. Tillsammans med Lerums kommuns ambitioner att göra Garveriet till en spännande mötesplats året runt, vill vi också erbjuda skräddarsydda fest- och eventlösningar gärna i samarbete med andra lokala aktörer, säger Anna Holm.
Öppning
Restaurangen kan enligt planerna öppna efter midsommar. Hela konceptet med restaurangen inklusive namn släpps senare i vår.