Transportsamordnare
Efter utbildningen har du en solid grund för en karriär inom transport- och logistikbranschen. Du kan arbeta som trafiksamordnare, transportplanerare, trafikledare eller i liknande roller. Kombinationen av teori och praktiskt lärande gör dig väl förberedd för att möta arbetsmarknadens behov och utvecklas i en växande bransch.
Utbildningens innehåll
- Omfattning: heltid
- Längd: 24 veckor
- Poäng: 650
Utbildningen är studiemedelsberättigande. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN.
En trafiksamordnare arbetar med att säkerställa att transporter och logistikflöden fungerar smidigt och effektivt. Genom att planera och koordinera transporter ser man till att varor och gods levereras på rätt plats i rätt tid, med rätt dokumentation.
Denna utbildning ger både praktiska färdigheter och en bred förståelse för transportsektorn.
Utbildningen fokuserar på att ge kunskap inom frakt- och transportlösningar, där du lär dig att identifiera och använda de mest effektiva transportalternativen för olika typer av gods och behov. Du får även fördjupa dig i distributionssystem och ruttplanering, där målet är att optimera rutter och skapa kostnadseffektiva och hållbara transporter.
Kurser som ingår
- Orienteringskurs Studieplanering – KGYORI11A, 50 poäng
- Logistik 1 - INKLOG01, 100 poäng
- Logistik 2 - INKLOG02, 100 poäng
- Lageradministration och terminallogistik - LAGLAG0, 200 poäng
- Transport och spedition - INKTRP0, 100 poäng
- Service och bemötande - SEVSEV01, 100 poäng
Arbetsplatsförlagt lärande, APL
Utbildningen görs på ett företag, som arbetsplatsförlagt lärande. Praktikplatsen ordnas av skolan i samarbete med dig som elev. Du kommer att arbeta tillsammans med en handledare och följer din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. Du får vara inställd på restid till din arbetsplats. Du får ingen lön från företaget under utbildningen.
Förkunskapskrav
För att du ska kunna tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt betyg i svenska grund, årskurs 9 eller motsvarande.
Kostnader för dig som student
Du som student kan behöva betala för kurslitteratur, resor och arbetskläder.
Ansökan
Du ansöker på Göteborgs Regionen, GRVux webbplats. Utbudet kan variera.
Kontaktuppgifter
Avichai Arbiv, utbildningsledare
Telefon: 0302-52 15 25
SMS: 076-886 38 23
E-post: avichai.arbiv@lerum.se
Senast uppdaterad: