Barnskötare distans
Efter den här utbildningen kan du arbeta som barnskötare på en förskola i kommunal eller privat regi. Utbildningen vänder sig till dig som idag arbetar, vikarierar eller vill arbeta inom barnomsorgen men som inte har en gymnasial utbildning inom barn- och fritidsprogrammet.
Utbildningens innehåll
- Omfattning: Distans
- Längd: 47 veckor, eventuellt kortare vid validering
- Poäng: 1340
Utbildningen är studiemedelsberättigande. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN.
Du kommer att förbereda dig för en barnskötares uppdrag. Du kommer att få lära dig att ge barnen en trygg, stimulerande vistelse med omsorg, lek och utomhuspedagogik enligt läroplanen för förskolan.
Distansutbildning innebär att du läser in kurslitteraturen på distans med hjälp och stöttning av din lärare via digitala möten och avstämningar. Du kommer även att komma in till Lerums vuxenutbildning för uppstart och vi kommer att erbjuda skolförlagda undervisningspass. Resterande studietid arbetar du på din befintliga arbetsplats inom barnomsorgen med APL, inkluderat i arbetstiden.
Kurser som ingår
- Lärande och utveckling - PEDLÄR0, 100 poäng
- Pedagogiskt ledarskap - PEDPEG0, 100 poäng
- Kommunikation - PEDKOU0, 100 poäng
- Människors miljöer - PEDMÄI0, 100 poäng
- Hälsopedagogik - HALHAL0, 100 poäng
- Barns lärande och växande - PEDBAS0, 100 poäng
- Pedagogiskt arbete - PEGPEA0, 100 poäng
- Pedagogiska teorier & praktiker - PEDPED0, 100 poäng
- Specialpedagogik 1 - SPCSPE01, 100 poäng
- Naturguidning 1 - NAGNAT01, 100 poäng
- Skapande verksamhet - PEGSKP0, 100 poäng
- Etnicitet och kulturmöten - SOIETN0, 100 poäng
Arbetsplatsförlagt lärande, APL
I utbildningen ingår minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande, APL, på förskola. Har du en anställning inom barnomsorgen, kan detta räknas in som praktik inom ramen för din tjänst.
För att få göra APL- på en förskola måste ett utdrag från belastningsregistret uppvisas vid antagning. Det är därför viktigt att du beställer detta så snart du fått antagningsbesked.
Förkunskapskrav
För att du ska kunna tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.
Kostnader för dig som student
Du som student kan behöva betala för kurslitteratur, resor och arbetskläder.
Ansökan
Du kan ansöka cirka fyra gånger per år med starter i januari, april, augusti och oktober. Utbudet kan vara olika från gång till gång. Du ansöker i kurskatalogen på vår webbplats .
Kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontaktuppgifter
Susanne Petersson, utbildningsledare
Telefon: 0302-52 10 42
SMS: 076-129 55 28
E-post: susanne.petersson@lerum.se
Hitta på sidan
Senast uppdaterad: