Hästhagens förskola
Förskolan ligger bredvid Hästhagenskolan i Floda. Förskolan har fyra avdelningar fördelat på yngre och äldre barn. Hästhagens förskola är en del av Hästhagen-Uddareds fyra förskolor.
På Hästhagens förskola jobbar vi i två storarbetslag. De yngre barnen tillhör Gullvivan och Hästhoven. De äldre barnen tillhör Klöver och Timotej.
Hästhagen-Uddareds förskolors vision
Hos oss välkomnas du av barn och pedagoger som är stolta över sitt arbete och sin förskola. Du möter lärmiljöer och förhållningssätt som berättar om framtidstro, förundran och glädjen i att tillsammans alstrar kunskap.Vårt arbete genomsyras av att verka för omställning, hållbarhet och ekologisk varsamhet. Våra ställningstaganden får därför påverka allt vi gör: Vi är i en tid där vi ställer om och lodar fram en nya karta. Du gör skillnad för oss. Du är med och alstrar ny kunskap. Du är en förebild för andra.
Om Hästhagen-Uddareds förskolor
Hästhagen-Uddareds förskolor ligger i Floda och består av fyra förskolor:
- Smörblomman
- Blåsippan
- Hästhagens
- Vitsippan.
Tillsammans i verksamheten är det cirka 250 barn och 60 pedagoger. Vi organiserar oss i arbetslag med flera pedagoger som samverkar kring barngrupper i olika konstellationer där barnen är uppdelade i yngre barn och äldre barn. Vår organisation leds av två rektorer och som stöd för pedagogerna i arbetet med barnen finns en pedagogisk handledare, en specialpedagog och en ateljerista, även kallad konstpedagog.
Utbildningen på våra förskolor har en processinriktad utformning där barnen utvecklar förmågor och kompetenser i kollektiva sammanhang där varje barns bidrag blir betydelsefullt. Barnen är pedagogernas utgångspunkt och ska på olika sätt vara delaktiga i utformandet av dagen, aktiviteter, miljö och material. Genom den pedagogiska miljön och den pedagogiska dokumentationen synliggörs barns lärprocesser och undervisningen i förskolan.
Tillsammans med familjerna
Genom den dagliga kontakten med förskolan får familjerna följa barnens lärande och utveckling. Vårdnadshavarna är kopplade till vår plattform Unikum där ni får möjlighet till delaktighet och inflytande i utbildningen genom att ta del av blogginlägg och dokumentation.
Ni ges också möjlighet till formellt inflytande genom regelbundna möte på förskolan. Vi önskar att du som vårdnadshavare ska uppleva dig välkommen, sedd och känna att du blir inbjuden att bidra till hur vi tillsammans gör förskola.
Sjukanmälan och ledighet
Om ditt barn är sjukt vill vi att du meddelar förskolan det. Det gör du via sms. Vi vill även att du meddelar ditt barns avdelning varför hen inte kan komma. Du ska kontakta förskolan dagen innan barnet kommer tillbaka.
Du kan också skicka ett informationsmeddelande till personalen via sms, exempelvis om någon annan ska hämta ditt barn.
Kontakta avdelningarna
Här hittar du kontaktuppgifter till personalen på de olika avdelningarna på Hästhagens förskola.
Yngrebarnsavdelning 1–4 år
Hästhoven gul
Telefon: 0302-52 18 18
Sms: 076-129 59 28
Hästhoven grön
Telefon: 0302-52 18 78
Sms: 076-129 59 29
Äldrebarnsavdelning 3–6 år
Vitklöver
Telefon: 0302-52 20 10
Sms: 072-541 90 76
Rödklöver
Telefon: 0302-52 20 11
Sms: 072-541 86 89
Vill du lämna synpunkter eller klagomål?
Synpunkter och klagomål Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakta rektor och administration
Rektor
Sara Reynolds
Telefon: 0302-52 18 99
E-post: sara.reynolds@lerum.se
Administration
Telefon: 0302-52 07 43
Sms: 076-327 29 41
E-post: hasthagenuddaredforskolor@lerum.se
Adress
Humlevägen 12
448 36 Floda
Tredje rummet
Tredje rummet är en mötesplats för hållbar utveckling. Det är en kreativ ateljé med hållbarhet i fokus. Tredje rummet finns på Garverivägen 11C i Floda. Här möts barn och vuxna från förskolorna i Floda för att undersöka material och miljö på olika sätt. De lär sig mer om ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Tredje rummet är en del av Floda förskolors verksamhet.
Barnen är viktiga medskapare
Tredje rummet jobbar för att skapa mötesplatser för hållbar utveckling i Floda. Att engagera barn och vuxna i att förstå den ekologi vi alla är en del av är av stor betydelse. Barns röster, engagemang och fokus måste få påverka samhället och uppdraget blir att skapa möjligheter för det. På Tredje rummet jobbar en ateljerista, en pedagogista och en specialpedagog. Tredje rummet utvecklas tillsammans med barn och pedagoger.
Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat
En del av Tredje rummets verksamhet är att samla de material som blivit över i samhället och som annars skulle slängas. Barnen på Hästhagen-Uddareds förskolor var de som först tog med material som blivit över på deras förskolor till Tredje rummet. När materialen hamnar hos barnen och de vuxna får materialen nytt liv. Tillsammans med dem blir vi kreativa, nyfikna och förundrade. Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat, sa ett av barnen.
Följ oss
Blir du nyfiken och vill veta mer? Följ vårt arbete på Instagram där vi heter tredje_rummet.
Hitta på sidan
Senast uppdaterad: