Höjdenhemmet
Höjdenhemmet är ett särskilt boende för äldre. Boendet har fem avdelningar med totalt 53 lägenheter.
Tre avdelningar har inriktning mot somatiska besvär. Här finns 28 enrumslägenheter och åtta tvårumslägenheter för par. Två avdelningar inriktar sig på demenssjukdomar. Här finns 16 enrumslägenheter.
I varje bostad finns kylskåp, kokplatta och diskho. Vi erbjuder säng och madrass. I övrigt möblerar du själv bostaden med dina egna möbler och tillhörigheter.
Det finns två samlingssalar och flera uteplatser som bjuder in till lättillgänglig utevistelse. Det finns också ett solrum för dagar när vädret är sämre.
Aktiviteter, måltider och välkomstsamtal
Varje avdelning har veckoschema med aktiviteter som kan ändras efter hyresgästernas önskemål. Vi får ofta besök från andra verksamheter som erbjuder sång, musik och högläsning. Varje dag serveras frukost, lunch och kvällsmat, kaffe, fika och mellanmål.
Välkomstsamtal genomförs med din kontaktperson. Då följer vi upp hur inflyttningen har gått och gör en fortsatt plan för din omvårdnad framåt. På samtalet berättar vi mer om boendet och annat som kan vara bra att veta. Anhöriga och närstående är alltid välkomna att hälsa på.
Mer information
Kontakt
Om du har frågor om boendet eller vill komma i kontakt med en särskild avdelning är du varmt välkommen att kontakta oss.
Enhetschef Demens
Telefon: 0302-52 20 77
Enhetschef Somatik
Telefon: 0302-52 23 74
Samordnare
Telefon: 0302-52 15 63
Samordnare
Telefon: 0302-52 23 99
Sjuksköterska
Telefon 1: 0302-52 13 00
Avdelningar på Höjdenhemmet
Carl Larsson
Telefon: 0302-52 23 37
Grönkulla
Telefon: 0302-52 23 38
Regnbågen
Telefon: 0302-52 23 36
Rosengången
Telefon: 0302-52 23 34
Solgången
Telefon: 0302-52 23 58
Adress
Skogshöjden 3
443 36 Lerum
Maten på våra äldreboenden
Maten för personer över 65 år ska vara mer protein- och energirik än för de under 65 år. Maten som tillagas och serveras på boendet utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer för Bra måltider för äldre.
I våra kök lagas all mat från grunden och på plats så långt det är möjligt. Varje dag serveras frukost, lunch och middag. Menyn planeras efter årstiderna och bygger på traditionell husmanskost. Måltiderna serveras på plats på avdelningarna men också i den gemensamma restaurangen på de boenden som det finns.
På varje boende finns kostombudsträffar där vi gemensamt diskuterar hur vi tillsammans skapar en god måltidsupplevelse för våra hyresgäster. Under året uppmärksammas bland annat högtider, temaveckor och temadagar.
Ekologisk mat
Lerums kommun ligger bra till bland landets kommuner när det gäller att använda ekologisk mat på äldreboenden. Vi strävar efter att arbeta klimatsmart, det vill säga öka mängden vegetabilier och minska på livsmedel med högt klimatavtryck. Exempel på det kan vara att servera svenskt havreris istället för vitt ris. Det kan även vara att minska på rött kött och när det serveras ska det vara svenskt och av god kvalitet.
Specialkost
Har du behov av anpassad kost tar du upp det på välkomstsamtalet. Vi anpassar maten så att du som har en allergi eller sjukdom får mat som är tillagad efter dina behov. Behöver du konsistensanpassad mat på grund av tugg- och sväljsvårigheter kan du få det. Har du frågor eller synpunkter kan du kontakta måltidsservice via e-post.
E-post: maltidsservice@lerum.se
Senast uppdaterad: