Sävegården
Sävegården är ett särskilt boende som ligger i Floda. Här finns 72 lägenheter fördelade på åtta avdelningar.
Fyra av avdelningarna har inriktning mot somatik och fyra inriktar sig på demenssjukdomar. I alla lägenheter finns kylskåp, toalett och dusch. Det finns ett gemensamt vardagsrum och matsal på varje avdelning.
Här finns en spaavdelning, mindre gym och solrum. Det finns också en underbar trädgård med bland annat minigolfbana och en stor samlingssal för större arrangemang.
I centrala Floda finns mataffär, restauranger och bibliotek. I centrala Floda finns också vårdcentral och tandvård.
Aktiviteter, måltider och välkomstsamtal
Varje avdelning har veckoschema med aktiviteter som kan ändras efter hyresgästernas önskemål. Vi får ofta besök från andra verksamheter som erbjuder sång, musik och högläsning. Varje dag serveras frukost, lunch och kvällsmat, kaffe, fika och mellanmål.
Ett litet tag efter att du flyttat in har vi ett välkomstsamtal. Då följer vi upp hur inflyttningen har gått och gör en fortsatt plan framåt. Anhöriga och närstående är alltid välkomna att hälsa på.
Mer information
Kontakt
Om du har frågor om boendet eller vill komma i kontakt med en särskild avdelning är du varmt välkommen att kontakta oss.
Enhetschef avdelning A, B, F, G
Telefon: 0302-52 24 60
Enhetschef avdelning C, D, E, H och natt
Telefon: 0302-52 26 80
Samordnare
Telefon: 0302-52 23 98
Samordnare
Telefon: 0302-52 22 61
Arbetsterapeut
Telefon: 0302-52 24 74
Fysioterapeut
Telefon: 0302-52 24 71
Sjuksköterska
Telefon: 0302-52 13 00
Avdelningar på Sävegården
Avdelning A
Telefon: 0302–52 26 81
Avdelning B
Telefon: 0302–52 26 82
Avdelning C
Telefon: 0302–52 26 83
Avdelning D
Telefon: 0302–52 26 84
Avdelning E
Telefon: 0302–52 22 63
Avdelning F
Telefon: 0302-52 24 64
Avdelning G
Telefon: 0302-52 24 96
Avdelning H
Telefon: 0302-52 24 30
Adress
Trastvägen 6-8
448 35 Floda
Maten på våra äldreboenden
Maten för personer över 65 år ska vara mer protein- och energirik än för de under 65 år. Maten som tillagas och serveras på boendet utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer för Bra måltider för äldre.
I våra kök lagas all mat från grunden och på plats så långt det är möjligt. Varje dag serveras frukost, lunch och middag. Menyn planeras efter årstiderna och bygger på traditionell husmanskost. Måltiderna serveras på plats på avdelningarna men också i den gemensamma restaurangen på de boenden som det finns.
På varje boende finns kostombudsträffar där vi gemensamt diskuterar hur vi tillsammans skapar en god måltidsupplevelse för våra hyresgäster. Under året uppmärksammas bland annat högtider, temaveckor och temadagar.
Ekologisk mat
Lerums kommun ligger bra till bland landets kommuner när det gäller att använda ekologisk mat på äldreboenden. Vi strävar efter att arbeta klimatsmart, det vill säga öka mängden vegetabilier och minska på livsmedel med högt klimatavtryck. Exempel på det kan vara att servera svenskt havreris istället för vitt ris. Det kan även vara att minska på rött kött och när det serveras ska det vara svenskt och av god kvalitet.
Specialkost
Har du behov av anpassad kost tar du upp det på välkomstsamtalet. Vi anpassar maten så att du som har en allergi eller sjukdom får mat som är tillagad efter dina behov. Behöver du konsistensanpassad mat på grund av tugg- och sväljsvårigheter kan du få det. Har du frågor eller synpunkter kan du kontakta måltidsservice via e-post.
E-post: maltidsservice@lerum.se
Hitta på sidan
Senast uppdaterad: